середа, 29 травня 2024 21:24

У "Резерв+" додадуть нові функції: подробиці від Міноборони

У "Резерв+" додадуть нові функції: подробиці від Міноборони
Найближчим часом у додатку "Резерв+" буде реалізований новий функціонал. Фото: УНІАН

Найближчим часом у додатку "Резерв+" буде реалізований новий функціонал.

Він прибере візити до ТЦК. Про це розповіла заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі "Еспресо".

"У найближчі кілька місяців ми реалізуємо функціонал, який надасть можливість, не роблячи фізичний візит до ТЦК та СП, виправити свої дані через електронні запити в інші реєстри. Базовою системою для "Резерву" є реєстр "Оберіг", який має зараз електронні інтеграції з нашими основними сімома реєстрами державного рівня", - сказала Черногоренко.

За її словами, вони можуть розмістити функціонал у "Резерв+", який надасть можливість робити запит на працівників ТЦК та СП без фізичного візиту.

"Йдеться про електронний запит в інший реєстр. Це буде прирівнюватися до того, як громадянин приносить своє свідоцтво чи інший документ прямо в ТЦК та СП. Найближчим часом ми реалізуємо цей функціонал і приберемо абсолютно всі візити", - зазначила заступниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застосунок "Резерв+": 710 тис. громадян зняли з розшуку

Вона додала, що "Резерв+" має стати електронним ТЦК.

"Ми до цього прагнемо, рухаємося і ми це зробимо", - запевнила заступниця міністра оборони.

Черногоренко підкреслила, що "Резерв+" створено саме для того, щоб абсолютно всі військовозобов'язані резервісти і призовники встигли оновити свої дані, зокрема електронну пошту, телефон і фактичне місця проживання за 60 днів, визначених законом про мобілізацію.

Вона зауважила, що зважаючи на шалений попит на "Резерв+" було прийняте рішення додати QR-код, розмістити там електронний військовий обліковий документ.

"Ми прийняли рішення, що будемо системно виправляти помилки, скажімо, на державному рівні, наприклад щодо зняття неактуального статусу розшуку. Також ми зараз здійснюємо необхідні дії, щоб завантажити всі бронювання. Вони мають бути відображені коректно", - розповіла Черногоренко.

Міністерство оборони України запустило мобільний додаток "Резерв+".

У застосунку кожен військовозобов'язаний, призовник чи резервіст зможе оперативно оновити дані та отримати доступ до інформації у реєстрі "Оберіг".

Зараз ви читаєте новину «У "Резерв+" додадуть нові функції: подробиці від Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі