середа, 29 травня 2024 21:56

В Енергоатомі сказали, коли в Україні знову почнуть відключати світло

В Енергоатомі сказали, коли в Україні знову почнуть відключати світло
Відсутні в останні два дні обмеження у постачанні електроенергії можуть знову повернутися вже найближчими днями. Фото: 5WATT

Відсутні в останні два дні обмеження у постачанні електроенергії можуть знову повернутися вже найближчими днями.

Відсутність відключень була пов'язана із підключенням до мережі після ремонтів двох енергоблоків АЕС, а також активною роботою сонячних електростанцій. Про це на засіданні Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг в середу повідомив в. о. голови правління НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

Відсутність відключень була пов'язана із підключенням до мережі після ремонтів двох енергоблоків АЕС, а також активною роботою сонячних електростанцій. Однак незабаром ремонт розпочнеться на чергових атомних блоках, що може призвести до чергових обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 червня в Україні зміниться тариф на світло: подробиці

"Зараз у нас працюють вісім енергоблоків. Два дні немає обмежень, тому що ми вивели з ремонту два енергоблоки, але через два дні в нас заходять в ремонт чергові блоки і тоді, я думаю, Укренерго вже запроваджуватиме обмеження", - сказав Котін.

За його словами, повернення блоків до роботи займе два місяці.

У четвер, 30 травня, в Україні протягом доби не будуть діяти графіки відключення світла.

Йдеться як про побутових, так і про промислових споживачів. Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Зараз ви читаєте новину «В Енергоатомі сказали, коли в Україні знову почнуть відключати світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі