субота, 28 вересня 2024 12:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи вплине сезон дощів на російський наступ - експерт пояснив

Чи вплине сезон дощів на російський наступ - експерт пояснив
Російські загарбники не звертають уваги на погодні умови під час наступу. Фото: 24tv.ua

Осінь та сезон дощів, скоріш за все, не зупинять наступ РФ на Донбасі.

Загарбники як наступали, так і будуть наступати. Про це в інтерв'ю Radio NV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами росіяни ніколи не звертали увагу на погодні умови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог майже пів сотні разів атакував на Покровському напрямку: у ЗСУ повідомили про ситуацію на передовій

"Знову ж таки, жовтень 2023-го року - наступ на Авдіївку. Осінь 2022-го року - активізація наступу на Бахмут. Нічого не буде якось критично впливати. Вони як гнали піхоту в м'ясні штурми, так і будуть це робити", - сказав експерт.

Разом з тим він припустив, що восени через бездоріжжя механізована компонента матиме менший вплив під час російського наступу.

"Тут не погодні умови впливають на те, щоб зупинився наступ російських окупантів, а їхні втрати. Справа у тому, що кожного місяця вони в середньому втрачають 35 тисяч особового складу. Але кожного місяця вони мають можливість мобілізувати від 35 до 40 тисяч. Інколи трохи менше, інколи трохи більше. Це їм дозволяє кожного місяця спокійно витрачати 35 тисяч на усі ці м'ясні штурми та постійний тиск цим людським ресурсом. І це компенсувати", - зазначив Коваленко.

На його думку, коли втрати особового складу окупантів будуть перевищувати можливості мобілізаційних дій, тоді побачимо зменшення інтенсивності їхнього наступу на тому чи іншому напрямку.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 28 вересня склали 650 640 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1470 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 14 танків, 42 бойових броньованих машини та 55 артилерійських систем.

Зараз ви читаєте новину «Чи вплине сезон дощів на російський наступ - експерт пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі