четвер, 30 квітня 2009 11:07

У Багдаді здійснений великий подвійний теракт (ФОТО)

 

Подвійний теракт стався в Багдаді: кількість жертв перевищило 40 осіб, близько 70 - поранені. Два замінованих автомобіля одночасно злетіли на повітря на ринку в найбільшому районі шиїта Багдада Мадінат-Садр, де в основному проживають прихильники радикального імаму Муктади ас-Садра.

З початку цього місяця по Іраку прокотилася хвиля кривавих терактів, які забрали життя близько сотні чоловік.

В минулу п"ятницю жертвами найбільш кривавого з початку цього року теракту в старовинному багдадському кварталі Ель-Кадімія поблизу мавзолею сьомого з дванадцяти найбільш шанованого шиїтами імаму Муси аль- Казіма, стали близько 60 чоловік, понад 120 були поранені. Вдень раніше в результаті атаки смертника поблизу адміністративного центру провінції Діяла - міста Баакуба (65 км. від столиці) - було вбито 56 чоловік і понад 60 отримали поранення.

Терорист підірвав себе в ресторані, де зупинилися перекусити паломники з Ірану, що прямували в священне для шиїтів місто Кербела (80 км від Багдаду). У числі жертв - 52 іранських пілігрима і четверо іракців.

For-ua.com

Зараз ви читаєте новину «У Багдаді здійснений великий подвійний теракт (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі