пʼятниця, 16 травня 2008 08:38

Усама бен Ладен готує звернення на 60-у річницю утворення Ізраїлю

Лідер міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" Усама бен Ладен готує нове звернення, приурочене до 60-й річниці утворення ізраїльської держави. Про це в п"ятницю заявив Центр моніторингу терористичних загроз.

Інформація про підготовлюване послання з"явилася на ісламістських інтернет-сайтах. Докладнішої інформації поки немає.

Аудіозапис останнього звернення бен Ладена був поширений арабським супутниковим телеканалом "Аль-Джазіра" 20 березня поточного року. В ньому лідер "Аль-Каїди" закликав використовувати "метал і вогонь" в боротьбі за свободу Палестини і припинення ізраїльської блокади Сектора Газа.

Звернення було приурочене до п"ятої річниці початку американської військової кампанії в Іраку і присвячене Сектору Газа, що знаходиться з січня цього року в стані жорсткої міжнародної блокади через захоплення влади в секторі рухом "ХАМАС".

Окрім різкої критики переговорного процесу з палестинського питання, бен Ладен закликав мусульман не припиняти боротися проти американських окупаційних військ в Іраку, назвавши це одним з шляхів "звільнення Палестини", передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Усама бен Ладен готує звернення на 60-у річницю утворення Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі