вівторок, 27 грудня 2022 22:03

Українські військові не можуть використовувати трофейну техніку - ЗМІ

Українські військові не можуть використовувати трофейну техніку - ЗМІ
Бійці не знаходять запчастини, щоб ремонтувати трофейну техніку. Фото: eastnews.ua

Українські військові захопили сотні російських бойових машин, але велика частина простоює через відсутність запчастин.

Військовослужбовці з ремонтного батальйону 14-ї окремої механізованої бригади кажуть, що не змогли знайти запчастини для рідкісної трофейної БМП-3. Її двигун і паливна система почали виходити з ладу, пише The Washington Post.

Потрібні запчастини ідентичної машини. Їх може мати інша бригада, але система пошуку сумісних запчастин зараз не створена.

Багато танків захопили в районі Куп'янська під час контрнаступу у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський "лендліз 2.0". Показали нові трофеї ЗСУ на Херсонщині

"Ті, що можна запустити легко або після кількох хвилин роботи, можна перерахувати на пальцях однієї руки. Ті, що потребували ремонту, але зрештою працювали, становили, напевно, ще відсотків 30. А решта 50 відсотків — мотлох, який вимагає великої роботи", – розповів член танкового підрозділу 25-ї повітряно-десантної бригади Вадим Устименко.

Деякі танки розбирають на запчастини.

Перебої з електрикою створюють додаткові труднощі та вповільнюють роботу ремонтної бригади. Генератора недостатньо для живлення всіх необхідних інструментів.

На півдні України ЗСУ збирають на звільнених територіях трофеї – російські танки, артилерію та багато іншої техніки, яку окупантам не вдалося переправити на лівий берег Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові не можуть використовувати трофейну техніку - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі