понеділок, 01 квітня 2013 10:44

Українські рятувальники тренуються у Ліберії

Українські рятувальники  тренуються у Ліберії
Українські рятувальники здійснюють пошукові операції у будь-який час доби. Фото: gazeta.ua

В районі ліберійського аеропорту Робертсфілд триває практична підготовка українських вертолітних екіпажів. На гелікоптерах Мі-8 рятувальної парашутно-десантної групи 56-го окремого вертолітного загону ЗС України при необхідності можуть проводити пошуково-рятувальні заходи у будь-яку пору доби.

Цього разу українські рятувальники провели десантування уночі. За допомогою бортової лебідки висадилися з висоти 20-25 метрів та зімітували допомогу постраждалим.

– При безпарашутному десантуванні за допомогою бортової лебідки рятувальникам, як правило, доводиться працювати на обмежених майданчиках, – розповідає заступник командира загону військовий льотчик 1 класу підполковник Олександр Чаплінський. – Тому від командира екіпажу під час висіння вертольота потрібна точність в кожному його русі, що дозволить здійснити вдалий спуск-підйом. А це зумовлено вмінням пілота та загальною чіткою взаємодією між членами екіпажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі паводку Київ рятуватиме техніка з 7 областей

Для досягнення такої вправності льотно-підйомний склад відпрацьовував різноманітні вправи, зокрема елементи посадки на майданчик обмежених розмірів. Ця вправа передбачає вертикальний підйом вертольота на визначену висоту, згодом зниження з витримуванням заданого місця.

В окремому вертолітному загоні цілодобово чергує екіпаж Мі-8. Після надходження сигналу пошуково-рятувальний вертоліт вже через 30 хвилин повинен бути у повітрі.

Зараз ви читаєте новину «Українські рятувальники тренуються у Ліберії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі