понеділок, 01 квітня 2013 10:05

У разі повені влада радить киянам зібрати речі і не панікувати

У разі повені влада радить киянам зібрати речі і не панікувати
Фото: autocentre.ua

У Київській міській державній адміністрації рекомендують жителям столиці при раптовій повені якнайшвидше зібрати предмети першої необхідності, зберігати спокій, піднятися на височину і чекати допомоги.

До предметів першої необхідності влада міста віднесли документи, медичну аптечку, сірники або запальничку, хліб, питну воду. "Необхідно бути готовим до евакуації по воді, в тому числі за допомогою підручних плавзасобів. В таких випадках не слід піддаватися паніці і втрачати самоконтроль, потрібно спокійно прийняти заходи, що дозволяють рятувальникам своєчасно виявити людей, відрізаних водою і потребують допомоги", - наголошується в повідомленні прес-служби КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" збираються помститися опозиції за Рибака і звільнити Кошулинського

Також у прес-службі зазначають, що необхідно уважно прослухати інформацію і виконати всі вимоги паводкової комісії Міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
Крім цього важливо відключити газ, електроенергію і воду. У випадку, якщо в зоні підтоплення знаходиться приватний будинок, то необхідно випустити з приміщень тварин. "Надайте необхідну допомогу літнім людям та інвалідам у вашому домі. Стрибати у воду можна тільки в разі крайньої необхідності, переохолодження може стати причиною смерті", - підкреслюється в повідомленні.
У випадку, якщо все ж довелося зануритися у воду, то "треба зняти важкий і незручний одяг і роззутися". Документи і цінні речі в цьому випадку бажано помістити в поліетиленовий пакет і заховати в надійному місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівець" прийшов на прес-конференцію із шоломом спецназівця

Після повені влада міста рекомендують перед тим, як увійти до будівлі, перевірити, чи немає загрози обвалу або падіння будь-якого предмета. Також рекомендується провітрити приміщення для видалення газів, що накопичилися.

Також влада міста закликала киян повідомляти про будь-які прояви підтоплень за номером Контактного центру міста: 15-51 (зі стаціонарного), (044) 205-73-37 (з мобільного). Після повідомлення про підтоплення оператори Контакт-центру негайно повідомляти про це відповідні служби, які виїдуть на місце і проведуть необхідні заходи.

Зараз ви читаєте новину «У разі повені влада радить киянам зібрати речі і не панікувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі