вівторок, 20 квітня 2010 17:24

Українські авіаперевізники відновили рейси до Західної Європи

Українські авіаперевізники відновили рейси до Західної Європи

Найбільші авіакомпанії України виконують більшість запланованих рейсів до Західної Європи. Проте низка напрямків досі залишаються закритими.

Так, авіакомпанія "АероСвіт" сьогодні виконала всі заплановані рейси. Є лише невеликі затримки, пов"язані з необхідністю відновити графік польотів після скасування і перенесення рейсів, розповів прес-секретар компанії Сергій Куніцин.

За інформацією Куніцина, аеропорт в Будапешті 20 квітня відкритий до 18:00 за київським часом, проте компанія встигла відправити туди пасажирів денним рейсом.

Прес-секретар "АероСвіту" також відзначив, що вчора, 19 квітня, був "прорив до Європи", коли компанії вдалося виконати польоти, які раніше були закриті.

Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" (МАУ) 19 квітня, доставила з Туреччини та Єгипту в Україну всіх пасажирів раніше затриманих чартерних рейсів.

У вівторок, 20 квітня, чартерний рейс Київ – Таба планується до виконання без затримок.

Загалом, у зв`язку з форс-мажорною ситуацією, що склалася через виверження вулкану в Ісландії, в період із 15 по 18 квітня авіакомпанія МАУ змушена була затримати 11 чартерних рейсів, що вилітають із України, й скасувати один чартерний рейс.

У зв`язку з тим, що обмеження польотів у повітряному просторі низки регіонів можуть бути продовжені, пасажирам чартерних рейсів рекомендується уточнювати інформацію про час вильоту в своїх туроператорів.

Авіакомпанії рекомендують пасажирам не виїжджати в аеропорт, поки у них не буде точної інформації про те, що рейс виконується.

Як повідомлялося, в Україні в зв"язку з переміщенням хмари вулканічного попелу через виверження вулкана в Ісландії чотири з п"яти повітряних зон знову закриті.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" працює в штатному режимі. На сьогодні не виконуються рейси тільки до тих аеропортів Європи, які закриті, зокрема Парижу, Брюсселю, Дюссельдорфу.

Як вирішила влада ЄС, рейси будуть вводитися поступово. Очікується, що авіасполучення в повному обсязі відновиться тільки до четверга. Відкриваються аеропорти Австрії, Бельгії, Великобританії, Болгарії, Франції, Італії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Словаччини, Швеції, Швейцарії. До 18:00 до цих країн приєднаються Чехія, Фінляндія та Ірландія.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Українські авіаперевізники відновили рейси до Західної Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі