неділя, 06 березня 2022 02:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Українцям пояснили, чи потрібно платити за комуналку і за кредитами під час війни

Українцям пояснили, чи потрібно платити за комуналку і за кредитами під час війни
Комунальні платежі під час війни платити треба. Фото: Pixabay

Українцям спростували чутки про нібито гарантоване державою анулювання сплат комунальних платежів, банківських кредитів та послуг мобільного зв'язку під час війни з російськими окупантами.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації у Facebook.

За інформацією Центру, воєнний стан не звільняє громадян від плати за комуналку, однак пеня і штрафи не нараховуються."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші "єПідтримки" тепер можна витрачати на будь-які товари

"Більшість українських банків ініціювали відтермінування сплати за позиками до червня. Оператори мобільного зв'язку значно збільшили кредитні ліміти на розмови та інтернет і відтермінували їхню сплату, щоб жоден українець не втратив доступу до важливої інформації", - йдеться у заяві.

Також Центр повідомив, що інформація про смс-повідомлення про загрози відключення мобільного зв'язку чи нарахування штрафів за кредити або комуналку через несплату не підтвердилася.

Приватбанк за умов воєнного стану продовжив дію всіх платіжних карток на 180 днів – у разі закінчення терміну дії картки, перевипускати її не потрібно. Якщо термін дії картки закінчиться в березні чи квітні 2022 року, то її автоматично подовжать на півроку.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пояснили, чи потрібно платити за комуналку і за кредитами під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі