понеділок, 19 грудня 2022 06:50

Українців чекає посилення морозів: оновлений прогноз

Погода в Україні 19 грудня буде сухою та сонячною, але морозною.

У понеділок майже у всіх областях температура повітря не підніматиметься вище 0°С, повідомляє Укргідрометцентр.

Сьогодні протягом дня температура коливатиметься від -7°С до +2°С. Водночас опадів синоптики не прогнозують.

Уночі найсильніші морози накрили Західну Україну – температура повітря опустилася там до -14°С. Удень температура також буде морозною – від -2...6°С. Винятком стане лише Закарпаття, де синоптики прогнозують +1°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погода на Миколая: синоптик прогнозує похолодання

Автор: meteo.gov.ua
  В Україні вдарять сильні морози
В Україні вдарять сильні морози

Холодно буде й на півночі та в центрі України. Стовпчики термометра вдень показуватимуть до -7°С. На сході та на півдні буде дещо тепліше: від -6°С до +2°С. Вище нуля вдень температура може піднятися на Одещині, Миколаївщині, Херсонщині та в Криму.

У Києві день також мине без опадів, погода буде сонячною, але вдень температура повітря підніметься до -4°С.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

Цієї зими низькі температури в Україні можуть призвести до сплеску респіраторних захворювань, переохолодження та обморожень. Зимові негаразди посилюватимуть ракетні удари Російської Федерації, попередила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Українців чекає посилення морозів: оновлений прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі