вівторок, 12 липня 2011 13:39

Українці з лайнера "Ріо" поміняють зарплату на політичний компромат

Українці з лайнера "Ріо" поміняють зарплату на політичний компромат

Артисти, які входять до складу міжнародного екіпажу круїзного лайнера "Ріо", пообіцяли в разі невиплати їм зарплатні продати пресі провокаційні фотографії та відеоматеріали еротичного характеру, де фігурують впливові бізнесмени та політики.

Судно під прапором Мальти з 360 членами екіпажу, в тому числі артистами та обслуговуючим персоналом, вже тривалий час стоїть у порту ізраїльського міста Ашдод. Команда корабля складається з представників 12 країн. Серед них і 70 українців, у тому числі 36 одеситів та 7 мешканців Миколаєва, пише газета "Україна молода".

Надзвичайна ситуація на судні склалася після того, як власник круїзного лайнера ухвалив рішення продати "Ріо" разом з командою. Поки цю угоду оформлювали, істотно зросла заборгованість перед портової владою Ашдода за стоянку, і на пароплав наклали арешт. Оцінюючи ситуацію, що склалася, українці припускають, що їм можуть не виплатити зароблені гроші. Відтак вони не мають наміру залишати палубу і влаштували своєрідний страйк.

"Всі, хто знаходиться зараз на судні, не мають наміру здаватися і боротимуться за свої права. Хоча ситуація вже сьогодні критична ... Вся команда змушена жити в скрутних умовах і спати на голій палубі. Провізії залишилося на чотири дні, пального - на тиждень . Допомоги чекати немає від кого. Власники судна не хочуть розголосу, тому тиснуть на членів команди і залякують нас ", - заявив стриптизер І. ??з Миколаєва.

Незважаючи на екстремальні умови, екіпаж не має наміру залишати круїзний корабель до тих пір, доки їм не виплатять гроші.

"Якщо ми зійдемо з судна і повернемося в Україну, то ніколи не отримаємо зароблені кошти", - переконаний один із матросів.

За його словами, члени екіпажу вже зверталися в ITF (Міжнародна профспілка моряків), однак поки що безрезультатно. Спілкувалися люди і з представниками Посольства України в Ізраїлі, де українцям запропонували організувати поїздку додому, але відстоювати їх права і вирішувати питання із зарплатою дипломати відмовилися.

Зараз ви читаєте новину «Українці з лайнера "Ріо" поміняють зарплату на політичний компромат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі