вівторок, 29 серпня 2023 06:47

Україна стане епіцентром європейської спеки

Україна 29 серпня – практично епіцентр європейської спеки.

Максимальна температура повітря сьогодні становитиме +32...37°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Пийте води, скільки влізає, ходіть повільно й плавно, як африканські жінки із десятком кошиків на голові. Цінуйте траву, кущі, дерева й річки із ставками, не витрачайте енергію. Кияни, тримайтеся і ховайтеся! Пік спеки. Як це не парадоксально, але в східних областях України буде легше і ми, українці, всі цьому радіємо", – написала вона.

Там сьогодні буде +25...29°С. Більшу частину доби 29 серпня в Україні буде сухо й ясно. Проте в другій половині дня і ввечері дощі з грозами пройдуть в західних областях плюс Житомирщина та Вінниччина.

Водночас через скажену спеку і вертикальні темпоконтрасти ймовірні грози при дощах, локально сильні зливи і шквали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики оновили прогноз на вересень. Чого очікувати від першого дня

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Спеку подекуди супроводжуватимуть дощі з грозами
Спеку подекуди супроводжуватимуть дощі з грозами

У Києві у вівторок буде сухо, прогнозують спекотні +35...37°С.

"Ще гризтиме спека 30 і 31 серпня, а ось вже 1 вересня буде суттєве зниження температури повітря. Народ почне вимагати пледи на терасах, діставати вдома легкі тягнучки, подовжувати рукави на футболках, скаржитися на протяги і нарешті дасть спокій кондиціонерам. Почне тренуватися економити електроенергію", – додала Діденко.

У жовтні та листопаді синоптики очікують, що середня за місяць температура повітря може бути на 1 градус Цельсія вищою за норму. Поступово тривалість дня зменшуватиметься. Температура повітря буде знижуватись. Ночі ставатимуть холодніші.

Зростатиме кількість затоків арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани, похмурі дні, мряки та заморозки. Можливе утворення ожеледі і навіть снігопадів, насамперед в Карпатському регіоні. Тому погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих і холодних повітряних мас. При цьому температура повітря може бути вищою за кліматичну норму.

Зараз ви читаєте новину «Україна стане епіцентром європейської спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі