четвер, 31 серпня 2023 09:15

Синоптики оновили прогноз на вересень. Чого очікувати від першого дня

Синоптики оновили прогноз на вересень. Чого очікувати від першого дня
Погода у вересні: синоптики сказали як почнеться осінь Фото: depositphotos

Синоптики оприлюднили оновлений прогноз на вересень. Розповіли більш детально, чого чекати від першого місяця осені.

Середня місячна температура вересня передбачається 15-19 градусів тепла. В Карпатах 12-13 градусів, що на 1-2° вище за норму, повідомляє Укргідрометцентр.

"Місячна кількість опадів очікується 34-70 мм, в Карпатах місцями 87-100 мм, що в межах норми", - йдеться у дописі.

Синоптики очікують, що вересень буде сухим та теплим. А значить літо продовжиться. Щоправда, ночі ставатимуть прохолоднішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики сказали, де завтра дощитиме

"Як тільки середня за добу температура повітря знизиться менше за 15 градусів Цельсія, тоді наступить суттєве похоладання", - сказала Gazeta.ua Віра Балабух з Українського гідрометеорологічного інституту.

А поки синоптики прогнозують опади у перший день осені. На переважній частині Україні очікують короткочасні дощі з грозами. Через них температура повітря дещо знизиться. В середньому прогнозують вдень 22-29 градусів тепла, вночі стовпчики термометра опустяться до 12-17 градусів.

Наступного дня, 2 вересня, опадів не передбачається. Хіба лише у південних та східних областях.

У жовтні та листопаді синоптики очікують, що середня за місяць температура повітря може бути на 1 градус Цельсія вищою за норму. Поступово тривалість дня зменшуватиметься. Температура повітря буде знижуватись. Ночі ставатимуть холодніші.

"Зростатиме кількість заходів арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани, похмурі дні, мряки та заморозки. Можливе утворення ожеледі і навіть снігопадів, насамперед в Карпатському регіоні. Тому погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих і холодних повітряних мас. При цьому температура повітря може бути вищою за кліматичну норму.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики оновили прогноз на вересень. Чого очікувати від першого дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі