пʼятниця, 10 травня 2024 18:18

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ сформують 10 нових бригад, частину буде розгорнуто для захисту Києва - Павлюк

ЗСУ сформують 10 нових бригад, частину буде розгорнуто для захисту Києва - Павлюк
Військові сформують 10 нових бригад для того, щоб підготуватися до російського наступу. Фото: Генштаб

Військові сформують 10 нових бригад для того, щоб підготуватися до російського наступу.

Частину з цих сил розгорнуть для захисту Києва. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк в інтерв'ю британському виданню The Economist.

За його словами, після двох з половиною років повномасштабної війни Росії проти України противник не залишив своїх амбіцій взяти столицю держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська армія захопила чотири прикордонні селища на Харківщині - журналіст

"Захист Києва залишається однією з наших головних турбот, як би важко не було на сході. Це серце України, і ми знаємо, яку ключову роль відіграватиме захист столиці в майбутньому", - сказав Павлюк.

Він наголосив, що наразі одним із його головних завдань є підготовка 10 нових бригад ЗСУ для підготовки до наступу армії РФ. Частину із цих сил розгорнуть, зокрема, для оборони Києва.

Водночас командувач Сухопутних військ зауважив, що на сьогодні основним проблемним місцем на фронті є техніка, а не люди. Він пояснив, що Україна вкрай потребує артилерії та бронетехніки, яку держава сподівається отримати від союзників.

Критична фаза війни настане у найближчі два місяці.

Але якщо Україна отримає достатньо зброї, то ситуація може обернутися проти росіян. Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк в інтерв'ю британському виданню The Economist.

Оскільки американська допомога тільки почала надходити на лінію фронту, то російські генерали кидають "всю боєздатну техніку, яка у них є, щоб перевірити виснажені українські війська, які не мають достатнього постачання.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ сформують 10 нових бригад, частину буде розгорнуто для захисту Києва - Павлюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі