середа, 22 липня 2009 15:08

Учені попереджають, що цунамі може накрити західне узбережжя Америки

Учені попереджають, що цунамі може накрити західне узбережжя Америки
Британські учені попередили в середу, що в найближчому майбутньому недалеко від берегів Аляски повинен статися потужний підводний землетрус, який може викличе цунамі, і величезні хвилі досягнуть Лос-Анджелеса, повідомляє InoРresa.ru з посиланням на The Daily Mail.

Ризик виникнення руйнівного цунамі був переглянутий в гірший бік після вивчення осадкових порід в прибережній зоні. Висновки дослідників опубліковані в середу в науковому виданні Quaternary Science Reviews.

Дослідження проводиться командою учених на чолі з професором Даремського університету Іана Шеннана. Він пояснив, що землетруси можуть відбутися у будь-який час дня і ночі, і це дуже великий виклик для тих, хто за службовим обов"язком готується реагувати на надзвичайні ситуації.

Похмурі прогнози учених обіцяють за гіршим сценарієм виникнення величезного цунамі, яке завдасть серйозного удару по всьому узбережжю аж до Каліфорнії.

Останній раз, в 1964 році, аналогічний землетрус викликав величезну хвилю, і його жертвами на Алясці, в Орегоні та в Каліфорнії стали 130 людей. Не виключено, що наступне цунамі буде ще більшим, підсумовує британська газета.

Зараз ви читаєте новину «Учені попереджають, що цунамі може накрити західне узбережжя Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі