вівторок, 11 листопада 2008 10:32

Про цунамі в Індонезії тепер знатимуть заздалегідь

 

Індонезія запустила нову систему попередження цунамі, яка дасть жителям прибережних районів достатньо часу, щоб урятуватися від океанських хвиль, перш ніж вони досягнуть берега.

Встановлені в морі датчики передаватимуть інформацію про зміну тиску морської води буям, що розміщені на поверхні. Потім дані передаватимуться по супутнику у Центр попередження цунамі в Джакарті. Центр в Джакарті пов"язаний супутником з місцевими центрами, зазначеними на карті.

Проте експерти, які відповідають за встановлення системи, говорять, що не всі території, з районом Асех включно, повністю захищені нею. Так буї, що відповідають за виявлення змін рівня моря, не встановлені навколо островів Балі, Флорес та у північній частині Суматри.

Близько третини сейсмостанцій, передбачених планом правління Індонезії, також ще не на своїх місцях. І як повідомляє голова індонезійського Метеорологічного центру, все ще є певні "проблеми інфраструктури" у налагоджені роботи датчиків та станцій.

Церемонія у вівторок офіційно запустила нову попереджувальну систему, яка остаточно має бути встановлена до 2010 року. Церемонію відкрив у Джакарті президент Індонезії Сусіло Бамбанг Юдхойоно.

Збудувати нову мережу допомогли і деякі іноземні донори, включаючи Германію, Японію та Китай, повідомляє BBC News.

Зараз ви читаєте новину «Про цунамі в Індонезії тепер знатимуть заздалегідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі