вівторок, 11 листопада 2008 17:32

Мальдіви підшукують собі нову батьківщину

Мальдіви підшукують собі нову батьківщину

Новий президент Мальдівів збирається перемістити  усю свою країну.

Мохамед Нашід, колишній політичний в"язень, дав присягу в вівторок, після того як переміг лідера країни на президентських виборах два тижні тому. Він отримав націю з декількома її проблемами, найважливіша серед яких - острів може піти на дно, якщо зміна клімату призведе до підвищення рівня моря.

Мальдиви - архіпелаг з близько 1.200 коралових островів, розміщених на південний захід від Індії. Більшість з островів лежать лише на 1.5 метрів над рівнем моря.

Піжправлінська Група з кліматичних змін ООН прогнозує підняття рівня моря найменше на 18см до кінця століття.

Острів сильно постраждав від цунамі у 2004 році.69 островів були повністю затоплені, а інші 30 наполовину.

Туристична країна, що приваблює західних багатіїв своїми білими піщаними пляжами, планує відкладати мільярди доларів кожного року, які отримує з туризму, щоб купити собі нову батьківщину.

"Ми інвестуватимемо в землю, - говорить Нашід. - Ми не хочемо закінчити життя у палатках біженців, коли станеться найгірше."

Правління Нашіда обговорювало ідею купівлі землі з правліннями декількох країн і отримало їх підтримку. На даний момент розглядаються землі Шрі Ланки та Індії, тому що країни мають подібні культури, кухню, клімат. Також розглядають і землі Австралії, тому що велика територія країни не заселена.

Зміна клімату не єдиний виклик новому президенту. Інші нагальні проблеми країни - зростаюче безробіття, корупція та розповсюдження наркотиків, повідомляє CNN.

Зараз ви читаєте новину «Мальдіви підшукують собі нову батьківщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі