субота, 30 грудня 2023 15:19

У ЗСУ сказали, кому не вручатимуть повістки у громадських місцях

У ЗСУ сказали, кому не вручатимуть повістки у громадських місцях
Повістки у громадських місцях вручатимуть не всім. Фото: lb.ua

Співробітники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не вручатимуть повістки у громадських місцях тим, хто має із собою облікові документи.

Усім іншим повістки можуть виписувати на блокпостах, а також в інших громадських місцях. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, передає Gazeta.ua.

"Якщо у вас є із собою документи і військово-обліковий документ, то до вас питань не буде. Це більше стосується тих, хто уникає постановки на військовий облік", - сказав Фітьо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оцифрували реєстр військовозобов'язаних "Оберіг": як він працюватиме

Він нагадав, що перша повістка не означає відправлення на фронт. Йдеться про уточнення облікових даних. Після цього чоловік проходитиме медичний огляд.

"Якщо немає підстав для відстрочки, ваша професія зараз затребувана, то виписується друга повістка, за якою вас відправляють до навчального центру", - розповів Фітьо.

Навчання триває щонайменше місяць, потім відведено два тижні на злагодження підрозділу.

"Якщо професія складніша, то навчання може тривати два-три місяці, зокрема й за кордоном. Після цього тільки ви вирушаєте до військової частини. Перша повістка - це не відправлення на війну", - додав Фітьо.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний незадоволений роботою територіальних центрів комплектування. За словами головкома, зараз деяких керівників ТЦК замінюють.

За словами головнокомандувача ЗСУ, для роботи у ТЦК "необхідно мати певний набір знань і навичок".

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ сказали, кому не вручатимуть повістки у громадських місцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі