вівторок, 23 червня 2009 08:34

У вашингтонському метро при зіткненні поїздів загинули 6 людей (ФОТО)

Щонайменше шестеро людей загинули при зіткненні поїздів у Вашингтонському метро в понеділок, 22 червня.

Про це повідомили журналістам представники кількох екстрених служб Федерального округу Колумбія.

Інцидент стався в годину пік недалеко від станції Fort Totten червоної гілки метро на північному сході міста. Потяги зіткнулися лоб в лоб. Після удару перший вагон одного поїзда опинився на даху іншого.

Зі слів представника управління метрополітену Вашингтона, "інцидент за участю двох поїздів стався приблизно о 17:00 (00.00 за київським часом) між станціями Takoma та Fort Totten. Ми можемо підтвердити, що є постраждалі. Більше у нас ніякої інформації немає".

Між тим, за даними газети The Washington Post, поїзд, який прямував до Shady Grove, зійшов з рейок в районі станцій Takoma і Fort Totten, а потім врізався в інший поїзд.

Повідомляється, що в результаті зіткнення загинула одна людина. Газета додає, що від тридцяти до сорока пасажирів були евакуйовані.

За даними телеканалу NBC, мова йде про кількох загиблих і до 55 постраждалих.

За інформацією CNN, поки підтверджена загибель чотирьох осіб. Принаймні 42 людини поранено і відправлено до лікарні.

Reuters стверджує, що постраждали не менше як 70 осіб. У керівництві Вашингтонської підземки раніше повідомили, що на момент зіткнення в потягах перебувало близько 70 осіб, точна кількість потерпілих невідома.

Пізніше мер Вашингтона Едріен Фенті повідомив, що в результаті зіткнення двох поїздів у Вашингтонському метро загинули щонайменше шестеро людей. Однією з загиблих була машиністка поїзда.

Кількість загиблих може зрости, бо двоє постраждалих перебувають у тяжкому стані.

На місці катастрофи працюють рятувальники. Вони розрізають метал, щоб звільнити решти людей з вагонів. Витягнуто щонайменше 60 осіб.

Дві прилеглі лікарні отримали розпорядження підготуватися до прийому поранених.

Рух на гілці тимчасово призупинено. Міська влада організувала тимчасові автобусні маршрути для перевезення жителів міста.

Раніше два потяги метро зіткнулися в тунелі бостонської підземки. В результаті аварії, яка сталася ввечері 8 травня, постраждали, за різними даними, від 46 до 49 осіб: усі вони отримали травми різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані. У кожному з поїздів було по два вагони. Аварія сталася на зеленій гілці (Green Line) між станціями Park Street і Government Center: один з поїздів зупинився на червоний сигнал світлофора, коли другий, що рухався за ним, врізався в нього.

За матерiалами: Lenta.ru, РИА Новости, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У вашингтонському метро при зіткненні поїздів загинули 6 людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі