четвер, 10 листопада 2022 21:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У розвідці розповіли, скільки окупантів залишається у Херсоні

У розвідці розповіли, скільки окупантів залишається у Херсоні
На правому березі Дніпра перебуває близько 20 тис. російських військових. Фото: eastnews.ua

На правому березі Херсонської області досі перебуває понад половини російських військових, дислокованих там.

Ймовірно, окупантів перекинуть потім на Донбас. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, повідомляє The Guardian.

За попередніми оцінками, на правому березі Дніпра перебуває близько 20 тис. російських військових.

Росіяни спочатку вивезли цивільних. Потім військових, які не брали участі в активних бойових діях, логістику та боєприпаси. Тепер відступають лише окремі бойові частини.

"Остання інформація, яку ми маємо, – четверта тактична військова база нібито переведена на лівий берег. Решта все ще там, борються, ведуть бойові дії з метою забезпечити прикриття для відходу інших", – сказав представник ГУР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні лунають вибухи: окупанти підірвали телецентр і не тільки

Окупанти відступають від другої лінії оборони, на яку їх відкинули українські війська на початку жовтня. Але вони збудували лінію оборони навколо Херсона. Пізніше буде зрозуміло, чи захочуть росіяни захищати місто

На лівому березі росіяни займуть позиції, щоб захистити Крим. Перед відступом армія РФ замінувала місцевість.

Скібіцький заперечує можливість відкриття росіянами нового фронту.

Військове командування України не може ні спростувати, ні підтвердити інформацію про відведення російських окупаційних військ із Херсона на лівий берег Дніпра. Українські воїни продовжують наступальну операцію відповідно до свого плану. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 10 листопада.

У Сполучених Штатах Америки фіксують перші ознаки відступу російських військ з захопленого Херсона. Процес відходу може тривати тижні. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, пише CNN.

Уранці 10 листопада воїни Збройних сил України повідомили про звільнення від російських загарбників Снігурівки Баштанського району. Місто було окуповане від березня. Бійці 131-го окремого розвідувального батальйону записали відео на тлі піднятого в місті прапора України. На кадрах чути оплески місцевих жителів і слова подяки.

Зараз ви читаєте новину «У розвідці розповіли, скільки окупантів залишається у Херсоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі