четвер, 10 листопада 2022 09:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вони роблять те, що кажуть" – у США побачили перші ознаки відступу росіян з Херсона

"Вони роблять те, що кажуть" – у США побачили перші ознаки відступу росіян з Херсона
Херсон російська армія окупувала ще у березні. Фото: Колихаєв Ігор/Facebook

У Сполучених Штатах Америки фіксують перші ознаки відступу російських військ з захопленого Херсона.

Процес відходу може тривати тижні. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, пише CNN.

За його словами, російське угрупування у Херсоні налічує приблизно 20-30 тис. осіб. Їх виведення може затягнутися на дні чи навіть тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про Херсон: "Коли буде наш результат, кожен це побачить"

Генерал США вважає, що Росія перекине сили на оборонні рубежі біля Дніпра.

"Я вважаю, що вони роблять це, щоб зберегти свої сили, щоб відновити оборонні рубежі на південь від річки. Але це ще належить з'ясувати. Прямо зараз ранні індикатори говорять про те, що вони роблять те, що кажуть, і ми бачимо ці ранні індикатори", – заявив Міллі.

9 листопада росЗМІ повідомили, що командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін заявив про перекидання окупантів на лівий берег Дніпра, тобто залишають Херсон.

Водночас українська влада та військові не вірять у заяви росіян. На їх думку, заява російського командування може бути елементом інформаційно-психологічної операції, щоб створити помилкове враження про справжні наміри.

Російські загарбники припинили так звану евакуацію населення з Херсона, видачу заробітної платні та соціальних виплат, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 10 листопада.

Ознакою відступу росіян з Херсона буде не підірвані мости, не зняті прапори, а саме наведення великої кількості переправ, повідомив колишній радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

Зараз ви читаєте новину «"Вони роблять те, що кажуть" – у США побачили перші ознаки відступу росіян з Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі