четвер, 10 листопада 2022 13:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний зробив заяву щодо ймовірної втечі росіян з Херсона

Залужний зробив заяву щодо ймовірної втечі росіян з Херсона
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не підтвердив, але і не спростував ймовірну втечу окупаційної армії РФ з Херсона. Фото: facebook com vzaluznyj

Військове командування України не може ні спростувати, ні підтвердити інформацію про відведення російських окупаційних військ із Херсона на лівий берег Дніпра.

Українські воїни продовжують наступальну операцію відповідно до свого плану. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Facebook 10 листопада.

Залужний наголосив, що ймовірний вихід РФ з Херсона – результат активних дій українських військових, які зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення російських військ на Херсонщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Херсонщини: Залужний назвав кількість відвойованих населених пунктів

"За кожним так званим жестом доброї волі противника стоять колосальні зусилля наших військ. Так само, як ворог відходив з Києва та Харківщини, залишав острів Зміїний, ймовірний вихід із Херсона – це результат наших активних дій", – підкреслив він.

9 листопада росЗМІ повідомили, що командувач російськими окупаційними військами в Україні Сергій Суровікін заявив про перекидання окупантів на лівий берег Дніпра, тобто залишають Херсон.

Українська влада та військові не вірять росіянам. На їх думку, заява російського командування може бути елементом інформаційно-психологічної операції, щоб створити помилкове враження про справжні наміри.

У Сполучених Штатах Америки заявили, що фіксують перші ознаки відступу російських військ з захопленого Херсона.

Російські загарбники припинили так звану евакуацію населення з Херсона, видачу заробітної платні та соціальних виплат, повідомив Генштаб вранці 10 листопада.

Ознакою відступу росіян з Херсона буде не підірвані мости, не зняті прапори, а саме наведення великої кількості переправ, повідомив колишній радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів.

3 листопада стало відомо, що в Херсоні з будівлі Херсонської облдержадміністрації зник російський прапор. Також повідомлялося, що росіяни залишили свої блокпости в Чорнобаївці, Степанівці та Білозерці на Херсонщині.

Зараз ви читаєте новину «Залужний зробив заяву щодо ймовірної втечі росіян з Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі