вівторок, 02 квітня 2024 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Інформатори РФ готували ракетні удари по підрозділах ЗСУ та СБУ
5

СБУ затримала у Херсоні ворожих інформаторів
Фото: СБУ
СБУ затримала у Херсоні ворожих інформаторів
СБУ затримала у Херсоні ворожих інформаторів
СБУ затримала у Херсоні ворожих інформаторів
СБУ затримала у Херсоні ворожих інформаторів

Служба безпеки запобігла новим спробам РФ скоригувати ракетно-дронові удари по локаціях Сил оборони у Херсоні.

Затримали ворожих інформаторів, які готували ракетні удари по підрозділах ЗСУ, повідомила 2 квітня пресслужба СБУ.

"В обласному центрі російська група інформаторів готувала нову серію повітряних атак на місто. Під прицілом ворога були місця тимчасового базування українських захисників. Насамперед окупанти сподівались поцілити по підрозділах СБУ та ЗСУ. До складу ворожої групи входило четверо працівників місцевих автотранспортних компаній. Для виконання ворожого завдання кожен з них діяв за чітко визначеним функціоналом", - звітує відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадниця шпигувала за бойовими літаками ЗСУ

Двоє фігурантів - водії маршрутних автобусів, під час перевезення пасажирів відстежували переміщення та пункти прибуття військової техніки. Ще двоє - диспетчери автопарків. У вільний від роботи час вони обходили місто, де проводили дорозвідку.

Також зловмисники заводили довірливі розмови з персоналом АЗС та магазинів, щоб втемну дізнатися про ворожі прильоти та їхні наслідки.

Усю зібрану інформацію поплічники агресора передавали керівниці групи, яка далі звітувала до воєнної розвідки РФ (відомої як ГРУ).

"Комунікацію з окупантами дистанційно підтримувала через зв'язкового з лівобережжя Херсонщини. Розвідувальну інформацію загарбники планували врахувати для підготовки нових та коригування повторних ударів по місту. Однак Служба безпеки зірвала плани загарбників. Це стало можливим завдяки своєчасному викриттю ворожих інформаторів та покроковому документуванню їхньої розвідувальної активності", - сказано в повідомленні.

Під час обшуків за адресами проживання інформаторів виявили кремлівську символіку, шеврони росгвардії та інше.

Чотирьом затриманим повідомили про підозру. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Кіберфахівці Служби безпеки затримали ще одну агентку російської розвідки, яка коригувала ракетно-дронові удари по Харкову.

Зловмисницею виявилась працівниця місцевого дитячого садка, повідомила 1 квітня пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Інформатори РФ готували ракетні удари по підрозділах ЗСУ та СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі