понеділок, 10 жовтня 2022 07:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У РФ дедалі більше критикують Путіна й сумніваються у перемозі – ISW

У РФ дедалі більше критикують Путіна й сумніваються у перемозі – ISW
Диктатор Володимир Путін продовжує перетасовувати своїх старших воєначальників, імовірно, щоб зняти з себе провину та відродити ентузіазм в екстремістській воєнній спільноті. Фото: eastnews.ua

Провали російської армії та проблеми з мобілізацією викликали пряму критику президента Російської Федерації Володимира Путіна з боку прихильників радикальних дій під час війни в Україні.

Військові кореспонденти розкритикували Кремль та особисто Путіна за нездатність прямо реагувати на важливі події, такі як вибух на Кримському мосту, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW у щоденному звіті.

"Критики Кремля зауважують, що складно згуртуватися навколо президента, уряд якого покладається на таємність. Інші зазначили, що Путін перманентно не звертає увагу на низку провалів у війні, зокрема на потоплення крейсера "Москва". Прихильники продовження війни заявили, що Путін має помститися за вибух на мості через Керченську протоку, інакше його мовчання сприйматимуть за слабкість", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух на Кримському мосту став особистою образою для Путіна – CNN .

Критика з боку провоєнного табору може вказувати на сумніви у здатності Путіна виконати обіцянку щодо "денацифікації" України. Це може підірвати режим Путіна та привабливість серед його основного електорату, вважають американські аналітики.

Водночас Путін продовжує перетасовувати своїх старших воєначальників, імовірно, щоб зняти з себе провину та відродити ентузіазм в екстремістській воєнній спільноті.

"Перетасовування старших командирів не вирішить системних проблем, які заважали російським операціям, логістиці, оборонній промисловості та мобілізації від початку вторгнення в Україну. Цапи-відбувайли можуть відвернути критику від Путіна лише на певний час. Поява ж прямої критики керівництва серед його найвідданіших прихильників жорсткої лінії, ймовірно, є провісником майбутнього невдоволення. Ескалація, звичайна чи ядерна, також не зможе розв'язувати проблеми Путіна, зокрема в Україні", – зазначають експерти ISW.

Критична ситуація складається в 127-му стрілецькому полку так званого 1-го армійського корпусу Російської Федерації. Сформований нашвидкуруч полк, рішенням командувача 49-ї армії одразу перекинули на першу лінію бойового зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях. Родичі мобілізованих військовослужбовців підготували звернення до правоохоронних органів РФ про значні втрати і бездіяльність військового командування. У підрозділах ворога тривалі перебої з водою та продовольством. Військовослужбовці екіпіровані старими засобами захисту, що призводить до численних втрат.

Зараз ви читаєте новину «У РФ дедалі більше критикують Путіна й сумніваються у перемозі – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі