понеділок, 01 липня 2024 14:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах сказали, чи допоможуть Україні старі ізраїльські Patriot

У Повітряних силах сказали, чи допоможуть Україні старі ізраїльські Patriot
Сполучені Штати Америки, Ізраїль та Україна ведуть переговори щодо постачання Києву до восьми систем ППО Patriot. Фото: Getty Images

Сили оборони гостро потребують будь-яких установок, які слугуватимуть захисту неба та відлякуванню російської армійської та тактичної авіації.

Тому установки Patriot модифікації PAC-2 разом з ракетами для них неабияк підсилять українську ППО. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Ілля Євлаш, який прокоментував інформацію про те, що Ізраїль через США може передати Україні свої старі системи ППО Patriot.

"Про кількість і модифікацію мені наразі складно сказати, оскільки ми працюємо вже безпосередньо з тим, що нам передадуть. За це відповідають інші люди", - сказав Євлаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки всього Patriot матиме Україна з урахуванням анонсованих: відповідь Гетманцева

Приміром, вказав Євлаш, Сили оборони працюють з комплексами Hawk.

"Ці системи також не нові, але доволі ефективні та результативні, адже протистоять російським і ракетам, і БпЛА. Тому установки Patriot модифікації PAC-2 разом з ракетами для них неабияк підсилять українську ППО", - підсумував Євлаш.

Він також припустив, що в рамках угоди, яку досі не завершили, системи спершу відправлять у США, а вже звідти в Україну.

Сполучені Штати Америки, Ізраїль та Україна ведуть переговори щодо постачання Києву до восьми систем ППО Patriot.

Угода ще не є остаточною, однак вона ймовірно передбачає те, що Patriot будуть спочатку відправлені з Ізраїлю до США, а потім доставлені в Україну. Про це повідомляє Financial Times.

У квітні в Ізраїлі заявили про те, що будуть виводити з експлуатації вісім батарей Patriot, яким вже понад 30 років, і замінювати їх на більш сучасні системи.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах сказали, чи допоможуть Україні старі ізраїльські Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі