середа, 01 вересня 2010 12:17

У київському зоопарку тварини гинули випадково - результати перевірки

У київському зоопарку тварини гинули випадково - результати перевірки

Судячи по результатах перевірки столичного зоопарку, це - найзразковыше підприємство, а тварини масово гинули через безглузду випадковість.

Як розповіли в столичній прокуратурі, закінчений перший етап їх перевірок.

"Ми спільно з главком ветеринарної медицини Києва та Інститутом зоології з"ясовували умови утримання тварин, стан приміщень, де розміщуються тварини, якість кормів і раціону - все гаразд, ніяких претензій", - розповіла прес-секретар прокуратури Мирослава Мушка.

Єдине, що здалося ревізорам дивним - це те, що система відеоспостереження у вольєрах є, але не працює. У зоопарку виправдовуються, мовляв, немає грошей запустити всі камери, але з іншого боку - це і необов"язково. Найголовніше питання - чому ж гинули тварини - поки відкрите.

Прокуратура не виявила нічого підозрілого в зоопарку, а в РОВД Шевченківського району не бачать причин порушувати справу з приводу отруєнь тварин. На цій версії, нагадаємо, наполягало керівництво звіринця, такими ж були нібито висновки ветеринарів. Тим часом опоненти наполягали, що справа в поганому відношенні до тварин в зоопарку, а ветеринари, мовляв, обслуговують інтереси керівництва звіринця.

Днями з"являться результати ще однієї перевірки - Мінприроди. Вони також будуть позитивними.

"Днями міністр підпише документ, у ному все досить позитивно. Але я, наприклад, вважаю, що в смерті тварин винне керівництво звіринця. Особисто проситиму міністра не підписувати цей документ, а ще раз все ретельно перевірити", - сказав замглави "Всеукраїнської екологічної ліги" член комісії Тетяна Тимочко.

Не поставив свій підпис під документом і директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий: "Я двічі приїжджав до Києва, дав свої висновки, але їх ніхто не врахував, і я категорично не згоден з висновками міністерства. Оскаржувати їх не буду, не бачу сенсу: все одно напишуть те, що вважатимуть за потрібне, - судячи з їхніх висновків, Берзіну (директор зоопарку) потрібно до ордена представити".

У зоопарку вважають, що такі висновки абсолютно справедливі. Поставити крапку у всій цій колізії повинні депутати Київради, але вони скуті тим, що результати перевірок приходять дуже поволі.

"Тільки зараз деякі документи починають приходити. Але для наших висновків потрібна повна картина, адже провести експертизи самостійно ми не можемо. Після аналізу ми запропонуємо Київраді конкретні кроки по подальшій долі зоопарку", - говорить член слідчої комісії, депутат Київради Олександр Бригинець.

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «У київському зоопарку тварини гинули випадково - результати перевірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі