четвер, 24 червня 2010 11:27

У Черновецького кажуть, що зоопарк не може прийняти нових слонів

У Черновецького кажуть, що зоопарк не може прийняти нових слонів

Заступник мера Києва Ігор Добруцький повідомив, що Київський зоопарк не готовий прийняти нових слонів.

"Ми раді, що зоопарки нам пропонують тварин, зокрема, слонів. Але поки ми їх не приймемо, оскільки в зоопарку абсолютно немає умов. Як тільки з"являться нормальна інфраструктура і матеріальна база, почнемо займатися питанням слонів. Адже їм хоча б треба побудувати новий вольєр. Нинішній не зможе помістити трьох", - сказав Добруцький.

Як раніше повідомлялося, в Київський зоопарк до кінця року приїдуть три слони - дві самки і один самець. Зооколекцію звіринця планують поповнити також іншими тваринами.

Київський зоопарк сподівається купити зубра і пару тапірів. Якщо знайдуться меценати, то в зоопарку з'являться хижаки - за останні три роки колекція скоротилася на 102 особини.

Нагадаємо, в травні Київському зоопарку запропонували подарувати слона з Таїланду замість недавно померлого Боя з умовою, що Київ повинен привезти тварину за свої кошти. Тоді столична мерія від подарунка відмовилася, зазначивши, що кошти на купівлю та утримання слона в міському бюджеті не закладено.

Як повідомлялося, на сесії Київради, яка відбулася 17 червня, було створено тимчасову слідчу комісію, яка перевірить діяльність Київського зоопарку. Крім цього, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що вважає за необхідне призначити нового керівника київського зоопарку.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького кажуть, що зоопарк не може прийняти нових слонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі