пʼятниця, 18 червня 2010 14:10

Чиновники відмовилися годувати тварин зі столичного зоопарку

Чиновники відмовилися годувати тварин зі столичного зоопарку

Керівники КМДА - нинішні й колишні - припинили фінансувати утримання тварин зоопарку, яких брали під персональну опіку. Із десятка представників влади, які утримували тварин за свій рахунок минулого року, опікунами залишилися тільки двоє.

Мер Леонід Чернівецький опікувався слоном Боєм, проте слон помер у квітні 2010 року.

Зміщений днями з посади першого заммера Анатолій Голубченко і його син Артем також зникли зі списку опікунів.

"Не було фінансів. Утримання зубра обходилося мені в 80 тис. грн. Ось зароблю грошей, і знову повернуся в програму", - пояснив Голубченко. У декларації Голубченка зазначено, що його дохід у 2009-му склав 2 млн грн.

Заммера Віталій Журавський припинив опіку сірого журавля, хоча обходився журавель всього в 200 грн. на місяць.

Відмовився від опікунства і колишній заммера і начальник ГУ земельних відносин Олександр Луцький, оскільки, за його словами, він, як радник мера, отримує 1500 грн. на місяць і на утримання тварини грошей не вистачає.

У списку тепер також немає Сергія Рудика, який ще до березня цього року обіймав посаду заммера, а зараз зайнявся громадською діяльністю, радника мера з питань медіа Казбека Бектурсунова і заммера Євгена Миронова.

Не припинили допомогу зоопарку лише двоє чиновників - начальник ГУ житлового забезпечення Михайло Голиця і директор КП "Київтранспарксервіс" Олена Поліщук.

Газета по-Киевски

Зараз ви читаєте новину «Чиновники відмовилися годувати тварин зі столичного зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі