пʼятниця, 25 червня 2010 11:34

У київському зоопарку закатували ще одну тварину

У київському зоопарку закатували ще одну тварину

24 червня приблизно о 15:30 в Київському зоопарку загинула самка гаяла по кличці Туай.

Про це повідомив лідер Ініціативної групи порятунку Київського зоопарку Сергій Григор'єв.

Раніше повідомлялося, що тварину ще недавно готували до вибракування через тривалу хворобу - у Туай були хворі суглоби ніг, так як їй тривалий час не чистили копита, що заважало їй нормально пересуватися.

За словами Григор'єва, вибраковування не відбулося через пильну увагу преси, проте ув'язнення у тісному, позбавленому вентиляції приміщенні, де її переховували від сторонніх очей, незважаючи на спеку, зробило свою справу - тварина загинула.

Григор'єв каже, що смерть Туай можна пояснити старістю, адже вона народилася в 1989 році і була старожилом зоопарку. Однак варто врахувати, що тварина була доведена до такого стану, що майже не могла пересуватися.

Коментувати причини цієї смерті в зоопарку відмовилися.

Також Сергій Григор'єв каже, що Світлана Берзіна, яку усунули від роботи, не зважаючи на розпорядження мера, щодня перебуває на робочому місці, користується своїм кабінетом і навіть проводить наради. Так, за словами лідера Ініціативної групи порятунку Київського зоопарку, вчора Берзіна більше двох годин розповідала завідувачам секторами зоочастини про свої плани з розвитку звіринцю і недавню конференцію директорів зоопарків ЕАРАЗА в Іжевську.

Тим часом, виконуючий обов'язки голови Київської міської держадміністрації Ігор Добруцький заявив, що конкурс на заміщення посади директора Київського зоопарку буде проведений протягом місяця.

"Я думаю, що максимально - місяць", - заявив він на прес-конференції в Києві в четвер.

При цьому, він також повідомив, що в Міністерстві охорони навколишнього середовища перебуває на розгляді проект положення про наглядову раду Київського зоопарку.

"Таким чином ми зробимо неможливим ухвалення зоопарком рішення, яке не відповідає природоохоронним нормам", - наголосив він.

Нагадаємо, 31 травня мер Києва Леонід Черновецький усунув з посади директора Київського зоопарку Світлану Березину на час проведення розслідування фактів загибелі тварин останнім часом.

Як відомо, за останні півроку в столичному звіринці померли уссурійський ведмідь, амурський тигр, зебра, слон, верблюд і бізон.

Корреспондент.net
Зараз ви читаєте новину «У київському зоопарку закатували ще одну тварину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі