пʼятниця, 24 квітня 2009 14:41

У газопровода в обхід України виникла ще одна перешкода

У газопровода в обхід України виникла ще одна перешкода
Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес вважає, що газопровід Nord Stream, який планується прокласти дном Балтійського моря, порушує європейські закони про конкуренцію, повідомили в п"ятницю естонські ЗМІ.

Ільвес повідомив, що Естонію турбує те, що закони ЄС і конкурентна політика не розповсюджуються на всі підприємства однаково. Він нагадав, що ЄС двічі штрафував американського виробника програмного забезпечення компанію Microsoft.

"Якщо вже Microsoft порушує правила конкуренції Європейського Союзу, то про що ми говоримо, якщо видобуток газу і його постачання - монополія одного підприємства?" - сказав Ільвес.

Газопровід Nord Stream ("Північний потік") є принципово новим маршрутом для експорту російського газу до Європи, перш за все на ринки Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Франції і Данії.

Першу гілку газопроводу протяжністю близько 1,2 тисяч кілометрів з річною пропускною спроможністю 27,5 мільярдів кубометрів планується ввести в 2010 році. Роботи з будівництва другої гілки газопроводу повинні бути завершені до 2012 року.

Оператором проекту є компанія Nord Stream AG. Акціонерами компанії-оператора проекту Nord Stream AG є російський "Газпром" - 51%, німецькі Wintershall Holding і E.ON Ruhrgas - по 20%, а також нідерландська Gasunie - 9%.

За матеріалами: РІА Новости, Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У газопровода в обхід України виникла ще одна перешкода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі