Ексклюзиви
середа, 28 травня 2008 16:32

ЄС запропонував "Газпрому" змінити маршрут газопроводу Nord Stream

Комітет з петицій Європарламенту (PETI) запропонував "Газпрому" переглянути маршрут газопроводу Nord Stream ("Північний потік"), який планується прокласти по дну Балтійського моря з Росії ка Німеччини. На думку європейських депутатів, газопровід загрожує навколишньому середовищу. Раніше на адресу Європарламенту ндійшли звернення від 30 тисяч громадян ЄС, що в основному представляють країни Балтії, які закликали ЄС звернути увагу на проблему екологічної безпеки у зв"язку з реалізацією проекту Nord Stream .

Комітет з петицій схвалив це звернення і перенаправив його в Європарламент, який в липні має намір винести з цього питання рекомендаційну резолюцію. Проте цей документ навряд чи вплине на плани "Газпрому", оскільки ні до чого не зобов"язуватиме російську компанію.

Раніше проти будівництва Nord Stream висловлювалися представники майже всіх країн балтійського регіону. На їхню думку, газопровід необхідно прокладати по суші.

Планується, що перша черга "Північного потоку" буде введена в експлуатацію в 2010 році. За допомогою газопроводу Росія зможе продавати газ до Європи безпосередньо, минувши країни-посередники, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «ЄС запропонував "Газпрому" змінити маршрут газопроводу Nord Stream». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути