вівторок, 18 червня 2024 09:09

Путін опублікував статтю перед поїздкою у КНДР: виступає за взаємодію

Путін опублікував статтю перед поїздкою у КНДР: виступає за взаємодію
Володимир Путін похвалив КНДР за підтримку. Фото: РосЗМІ

Російський диктатор Володимир Путін готується до візиту у Корейську народно-демократичну республіку.

Він опублікував статтю у північнокорейській газеті "Нодон синмун".

Путін похвалив КНДР за "тверду підтримку" окупантів у війні проти України. Заявив про готовність до тісної взаємодії з Північною Кореєю, "щоб зробити міжнародні відносини більш демократичними і стабільними".

"Ми високо цінуємо тверду підтримку КНДР у проведенні російської спеціальної військової операції в Україні, солідарність із нами з ключових міжнародних питань, готовність відстоювати спільні пріоритети та погляди на майданчику Організації Об'єднаних Націй. Пхеньян був і залишається нашим переконаним однодумцем і прихильником, готовим рішуче протистояти прагненню колективного Заходу перешкодити становленню багатополярного світопорядку, що ґрунтується на справедливості, взаємній повазі суверенітету, обліку інтересів один одного", - написав диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В НАТО пояснили, на що вказує анонсований візит Путіна в КНДР

Він звинуватив США у бажанні затягнути і з більшою силою розпалити війну в Україні та у спробах відкинути всі способи мирного врегулювання ситуації. РФ при цьому нібито відкрита для рівноправного діалогу з усіх питань.

"Разом з тим, навпаки, наші противники продовжують постачати неонацистський київський режим грошима, зброєю та розвідувальними даними, дозволяють і фактично підштовхують використовувати сучасну західну зброю та техніку для завдання ударів по російській території. Причому найчастіше - по завідомо мирних цілях", - заявив Путін

Росія підтримуватиме КНДР, а також готова "до тісної взаємодії, щоб зробити міжнародні відносини більш демократичними і стабільними", додав він. Для цього планується, зокрема, "вибудовувати архітектуру рівної і неподільної безпеки в Євразії".

Російський диктатор Володимир Путін 18-19 червня здійснить дводенний візит до Північної Кореї, де проведе переговори з лідером країни Кім Чен Ином.

Це буде перша поїздка Путіна до Пхеньяна за 24 роки, яка стане візитом у відповідь після поїздки Кіма на Далекий Схід Росії у вересні минулого року, де два очільники провели рідкісну для них зустріч. Про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Однією з головних цілей візиту Путіна до КНДР, на думку оглядачів, буде пошук шляхів розширення військових зв'язків Москви і Пхеньяна.

Зараз ви читаєте новину «Путін опублікував статтю перед поїздкою у КНДР: виступає за взаємодію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі