понеділок, 17 червня 2024 21:50

Спецтема: Війна Росії проти України

В НАТО пояснили, на що вказує анонсований візит Путіна в КНДР

В НАТО пояснили, на що вказує анонсований візит Путіна в КНДР
Росія все більше залежить від авторитарних країн, вважає генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Фото: Getty Images

Анонсований Кремлем візит Володимира Путіна до Північної Кореї свідчить про те, що Росія все більше залежить від авторитарних країн.

Це демонструє, наскільки Москва зараз залежить саме від таких країн по всьому світу. Таку думку висловив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбер, передає "Європейська правда" з посиланням на виступ Столтенберга в аналітичному центрі Wilson Center у Вашингтоні 17 червня.

"Їхніми (Росії - Gazeta.ua) найближчими друзями і найбільшими прихильниками російських військових зусиль, загарбницької війни, є Північна Корея, Іран і Китай", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР відправила Путіну мільйони артилерійських снарядів - Bloomberg

На запитання, які дії може вжити НАТО у зв'язку зі співпрацею цієї "вісі зла", Столтенберг нагадав, що проти Північної Кореї вже наклали багато санкцій.

"Проблема в тому, що Росія зараз порушує ці санкції", - зазначив генсек.

Він нагадав, що Північна Корея вже поставила до Росії один мільйон снарядів, й цей потік зброї продовжується.

Російський диктатор Володимир Путін 18-19 червня здійснить дводенний візит до Північної Кореї, де проведе переговори з лідером країни Кім Чен Ином.

Це буде перша поїздка Путіна до Пхеньяна за 24 роки, яка стане візитом у відповідь після поїздки Кіма на Далекий Схід Росії у вересні минулого року, де два очільники провели рідкісну для них зустріч. Про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA.

Однією з головних цілей візиту Путіна до КНДР, на думку оглядачів, буде пошук шляхів розширення військових зв'язків Москви і Пхеньяна.

Зараз ви читаєте новину «В НАТО пояснили, на що вказує анонсований візит Путіна в КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі