вівторок, 18 червня 2024 08:13

Канцлер Австрії висловився про атаки по Росії

Канцлер Австрії висловився про атаки по Росії
Канцлер Австрії Карл Нехаммер виступив за атаки по Росії. Фото: BKA

Канцлер Австрії Карл Нехаммер підтвердив право України атакувати територію Росії.

Якщо Європа дасть слабину, то російські генерали можуть піти далі, сказав він в інтерв'ю виданню Neue Zürcher Zeitung.

Нехаммера попросили прокоментувати слова міністерки оборони Австрії Клаудії Таннер про те, що країни Заходу переходять "червону лінію", коли дозволяють Україні атакувати РФ власним озброєнням.

"Згідно з міжнародним правом, такі напади на Росію допустимі. Якщо Москва припинить агресію, військова допомога автоматично зменшиться. Якщо європейці відступлять, це може заохотити російських генералів зайти ще далі, ніж вони уже роблять", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов: росіяни відчувають атаки по своїй території

Канцлер зазначив, що ця дискусія вказує на неправильний політичний напрямок і шкода, що акцент ставиться саме на це.

Він додав, що без Росії миру не буде. Це диктатор Володимир Путін напав на Україну, тому в нього є можливість припинити війну будь-якої миті.

"Однак війни починаються швидко, і тим, хто їх починає, важко швидко їх закінчити", - сказав канцлер.

Нехаммер наголосив, що, хоча Австрія займає нейтральну позицію, вона підтримує зовнішню політику Європейського Союзу, а також солідарна у питаннях санкцій проти Росії та надання фінансової допомоги Україні.

У Сполучених Штатах Америки вважають, що дозвіл на удари західною зброєю по території по РФ принесе достатньо користі для українських військ. Така політика буде "дуже, дуже корисною для українців у майбутньому", заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Україна має право завдавати ударів французькою зброєю по території Росії. Однак, не йдеться про удари по цивільному населенню. Про це сказав президент Франції Емманюель Макрон.

Зараз ви читаєте новину «Канцлер Австрії висловився про атаки по Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі