вівторок, 23 квітня 2013 18:31

У дніпровських водосховищах є достатньо місця для прийому талої води - експерт

У дніпровських водосховищах є достатньо місця для прийому талої води - експерт
Фото: www.pogodatv.com

У дніпровських водосховищах є достатньо місця для прийому талої води.

Про це журналістам сказав голова державного агентства водних ресурсів України Василь Сташук.

"У каскадах дніпровських водосховищ сьогодні вільними є 7 куб км. Якраз ця ємність і збалансована робота водосховищ дає можливість не підтоплювати території, в першу чергу житлові будівлі", - пояснив він.

Сташук додав: "Для цього є буферне водосховище -- Київське, і вільна ємність в ньому 1 куб км, що дає можливість зрізати можливий пік по Прип'яті або по верхньому Дніпру, який віддає вода. Хочу сказати, що якраз Канівське водосховище, понижені місце Гідропарку та Корчувате - це ці місця, які споконвіку підтоплювалися, тому що це – заплавні території. Заплава і річка для того і є, щоби там не було ніяких забудов і щоби працювала річка".

"Якраз ми розглядаємо рівні у Київському водосховищ та Канівському, повязаючи їх з рівнем Каховського водосховище. В цьому році вперше за останні 25 років у зв'язку з великою водністю Дніпра та його притоків, нам прийшлось зробити скиди -- майже 10 дні ідуть скиди, щоби звільняти вільну ємність для проходження вод", - додав він.

Сташук пояснив, що води по каскади дніпровських вод ідуть з Білорусі та Росії.

"Відносини з нашими колегами з Росії та Білорусі налагоджені таким чином, щоби ми знали рівневий режим і витрати води, які ідуть на цих ріках", - підкреслив він.

 

Зараз ви читаєте новину «У дніпровських водосховищах є достатньо місця для прийому талої води - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі