пʼятниця, 20 травня 2022 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусі розгорнули дивізіони з "Точками-У" та "Смерчами"

У Білорусі розгорнули дивізіони з "Точками-У" та "Смерчами"
Зберігається небезпека ракетних обстрілів з Білорусі. Фото: eastnews.ua

На окремих полігонах у Білорусі розгорнули два ракетних дивізіони тактичного ракетного комплексу "Точка-У" й дивізіон реактивної системи залпового вогню "Смерч". Є загроза ракетно-бомбових ударів та артилерійських обстрілів з території РБ.

На Волинському й Поліському напрямках до семи батальйонів білоруської армії на ротаційній основі прикривають ділянки українсько-білоруського кордону, ідеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

З 22 червня до 1 липня в Гомельській області запланували збори із залученням військовозобов'язаних.

Російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по об'єктах інфраструктури та житлових кварталах. Артилерійські обстріли українських міст призводять до численних жертв серед мирного населення.

На Сіверському напрямку росіяни ведуть повітряну розвідку із застосуванням безпілотників. Загарбники продовжують обладнувати позиції на території Росії уздовж державного кордону з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь почала другий етап підготування військ і радіомоніторинг на кордоні з Україною

На Слобожанському напрямку загарбники здійснили артилерійські обстріли позицій українських військ на північ від Харкова. Були авіаційні удари й дистанційне мінування на маршрутах можливого висування підрозділів Сил оборони.

Україна змушена резервувати частину військ на випадок, якщо Кремль змусить Білорусь вторгнутися. Вздовж кордону постійно активно маневрують білоруські війська. У північних областях, звідки вигнали загарбників, відбуваються обстріли з території РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі розгорнули дивізіони з "Точками-У" та "Смерчами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі