середа, 26 травня 2010 11:45

У Японському морі зникли 4 субмарини КНДР

У Японському морі зникли 4 субмарини КНДР

З радарів південнокорейських військових експертів зникли чотири субмарини КНДР, які залишили базу на початку цього тижня. Представники збройних сил Південної Кореї заявили журналістам, що намагаються відстежити підводні човни по всьому Японському морю за допомогою всіх доступних технічних засобів.

Мова йде про чотири 300-тонні субмарини класу Sang-O, що вийшли з бази Чхахо в провінції Хамген-Пукто. Південнокорейські фахівці стверджують, що випадок, коли відразу декілька північнокорейських підводних човнів безслідно зникають на два дні, є неординарним.

Офіційного підтвердження повідомленнями про пошуки підводних човнів не надходило: військове керівництво відмовилося давати коментарі, пославшись на секретність інформації.

25 травня було оголошено про плани Південної Кореї і США провести спільні протичовнові навчання, спрямовані на демонстрацію військової сили. Крім того, американським військовослужбовцям доручено розробити план захисту Південної Кореї на випадок агресії з боку КНДР.

Водночас держсекретар США Хілларі Клінтон, яка прибула до Сеула з візитом на знак підтримки південнокорейської сторони, заявила, що світова спільнота зобов'язана відповісти на "неприйнятні провокації" з боку КНДР.

Відносини між КНДР і Південною Кореєю загострилися після того, як міжнародна комісія встановила причетність Північної Кореї до загибелі корвета "Чхонан". Як з'ясувалося, його торпедувала північнокорейська субмарина. Внаслідок катастрофи потонули 46 південнокорейських моряків.

Сеул розірвав усі торговельні зв'язки з Пхеньяном, заборонив судам КНДР з'являтися в територіальних водах Південної Кореї і пообіцяв домогтися від Ради безпеки ООН введення нових санкцій по відношенню до КНДР. Пхеньян відповів оголошенням про припинення всіх контактів з Південною Кореєю, а також погрозами повномасштабної війни. Повідомлялося також, що війська держави були приведені в повну бойову готовність.

24 травня Південна Корея відновила пропагандистську програму, яка передбачає установлення гучномовців уздовж кордону з КНДР і трансляцію відповідних програм по радіо. Над територією Північної Кореї планується розкидати агітаційні листівки.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Японському морі зникли 4 субмарини КНДР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі