четвер, 22 квітня 2010 09:20

Підводний човен КНДР потопив корабель Південної Кореї

Підводний човен КНДР потопив корабель Південної Кореї

Винуватцем загибелі корвету ВМС Південної Кореї "Чхонан" визнали північнокорейський підводний човен. Про це повідомляє Reuters з посиланням на південнокорейське агентство Yonhap.

У своєму повідомленні Yonhap посилається на "високопоставлене джерело" у збройних силах Південної Кореї. "Всі північнокорейські субмарини озброєні важкими торпедами з 200-кілограмовими боєголовками. Експертиза, проведена нашими розвідслужбами, показала, що атака була проведена саме такою важкою торпедою", - заявило джерело. Також повідомляється, що південнокорейська військова розвідка доповіла керівництву про явну причетність КНДР до атаки, практично одразу після того, як "Чхонан" був затоплений.

Сеул планує найближчим часом підняти з дна носову частину корвету, щоб винести остаточний вердикт щодо причини вибуху, через який затонув корабель.

Reuters також наводить думку експертів про те, що повідомлення Yonhap може викликати додаткові труднощі для президента Південної Кореї Лі Мен Бака. Глава держави і раніше піддавався критиці за те, що всіляко уникає обговорення інциденту і його винуватців.

Експерти Reuters також припускають, що навіть якщо Пхеньян буде визнаний винуватцем загибелі корабля, Сеул навряд чи почне бойові дії в якості акції відплати. Такий розвиток подій може лише зашкодити Південній Кореї, а також сприяти зміцненню тоталітарного режиму на Півночі.

Корабель ВМС Південної Кореї "Чхонан" затонув 26 березня. У результаті катастрофи загинули, за останніми даними, 46 осіб. Ще вісім досі вважаються зниклими без вісті. Більше 50 моряків вдалося врятувати з уламків корвету. Північна Корея заявила, що не має ніякого відношення до загибелі корабля.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Підводний човен КНДР потопив корабель Південної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі