субота, 11 червня 2011 19:08

Туреччина хоче створити "буферну зону" в Сирії

Туреччина хоче створити "буферну зону" в Сирії

У Сирії може бути створена "буферна зона", якщо зростання кількості біженців з цієї країни до Туреччини не припиниться, повідомляють турецькі ЗМІ.

До прийняття таких заходів підштовхне ситуація, коли кількість біженців, котрі втекли з Сирії, складе десятки тисяч. До теперішнього часу в прикордонних із Сирією районах Туреччини в наметових містечках розміщено більше чотирьох тисяч чоловік, повідомляють дипломатичні джерела.

У сусідній з Сирією турецькій провінції Хатай для прийому сирійських біженців підготовлене третє наметове містечко, розраховане на 5 тисяч осіб.

Туреччина провела підготовчі роботи з розміщення близько 10 тисяч біженців з сусідньої країни. Якщо кількість сирійських біженців перевищить цю цифру, Анкара не зможе сама винести цей гуманітарний тягар, і тоді буде потрібна допомога та взаємодія міжнародних організацій, зокрема ООН і Євросоюзу.

Турецька влада вже почали відповідні консультації з Верховним комісаріатом ООН у справах біженців, Радою Європи та Міжнародним Червоним Хрестом.

Нагадаємо, з середини березня 2011 р. у Сирії тривають масові заворушення, викликані аналогічними заворушеннями в інших країнах Близького Сходу та Північної Африки. Учасники заворушень вимагають відставки президента Башара Асада та проведення політичних реформ.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина хоче створити "буферну зону" в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі