четвер, 06 серпня 2009 15:24

Тбілісі має докази російської агресії проти Грузії

Тбілісі має докази російської агресії проти Грузії

Уряд Грузії в четвер надасть звіт про війну з Росією в серпні 2008 року, куди включені матеріали, що знаходилися під грифом "таємно". Про це повідомив віце-прем"єр, держміністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі журналістам.

Презентація відбудеться о 18.00 за тбіліським часом в престижному тбіліському готелі "Кортіярд-Мерріотт". За словами віце-прем"єра, "багато з фактів, відображених в звіті уряду, громадськості були досі невідомі".

"Ми вирішили зняти гриф "таємно" з цілої низки документів, щоб населення повністю могло отримати інформацію про події", - відзначив Якобашвілі.

"Цей звіт служитиме доказом повномасштабної агресії Російської Федерації, здійсненої проти Грузії", - підкреслив представник уряду.

"Звіт є спробою підсумовування всіх фактів, які відбулися до війни, в період війни, і після війни. Осмислити з яким явищем мала справу Грузія... і запропонувати наше бачення того, що, як і чому відбулося", - сказав віце-прем"єр.

"Що найголовніше, звіт є не просто переказом подій, його супроводжують достатньо об"ємні додатки, приблизно 300 додатків - у вигляді документальних матеріалів, зокрема візуальних", - відзначив Якобашвілі.

Держміністр ще в липні заявив, що уряд вже підготував новий звіт про конфлікт, який незабаром буде представлений населенню країни.

"Він відрізняється від висновку Комісії парламенту Грузії з вивчення серпневих подій. Звіт включає велику кількість додаткових матеріалів, зокрема відеоматеріалів. У ньому представлений весь генезис конфлікту", - сказав Якобашвілі.

Парламентська комісія з вивчення серпневих подій в кінці 2008 року представила свій висновок на 200 сторінках. Комісія поклала всю провину за серпневі події на Росію, звинувативши її в здійсненні дій, направлених проти територіальної цілісності і суверенітету Грузії і військової ескалації, а також в попередній підготовці військової інтервенції Грузії в березні-серпні 2008 року.

Разом з тим, в звіті дана оцінка дій керівництва Грузії і виявлені недоліки.

Зі свого боку Росія звинувачує грузинське керівництво в розв"язуванні конфлікту в Південній Осетії, під час якого загинули мирні жителі і російські миротворці.

Новости-Грузия

Зараз ви читаєте новину «Тбілісі має докази російської агресії проти Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі