вівторок, 16 липня 2024 21:00

"Штрафи не виписуватимуться автоматично" - Міноборони розповіло, що буде після 16-го липня

"Штрафи не виписуватимуться автоматично" - Міноборони розповіло, що буде після 16-го липня
З 17 липня оновлення військово-облікових даних можливо у застосунку "Резерв+" і ТЦК та СП, сказали у Міністерстві оборони. Фото: mil.gov.ua

З 17 липня оновити військово-облікові дані громадяни зможуть у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки і у застосунку "Резерв+".

Про це сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, повідомив "Укрінформ".

"Від завтра оновлення можливо лише в Резерві+ або ТЦК та СП. Але знову ж таки не означає це, що штрафи будуть виписуватись і розсилатись автоматично, там є певна процедура", - сказав Лазуткін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні прискорять видачу повісток

"60 днів було відведено від 18 травня на оновлення своїх даних, зробити це можна було в ЦНАПах, ТЦК і СП та застосунку "Резерв+". Багато хто, вочевидь, відкладав на останній момент та розраховував на те, що ініціативи депутатів, які пропонували продовжити ці терміни, будуть підтримані", - сказав речник Міноборони.

Міністерство оборони жодним чином не впливає на роботу ЦНАПів і на їхній графік роботи, зазначив Лазуткін.

"Але скупчення людей наразі є. Сьогодні до 23.59 можна оновити свої дані у застосунку "Резерв+". І це займе кілька хвилин буквально. Таким чином можна уникнути адміністративної відповідальності за виконання норм закону", - сказав речник Міноборони.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

Минулого місяця Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав закон.

18 травня закон набув чинності. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам і резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міністерство оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Штрафи не виписуватимуться автоматично" - Міноборони розповіло, що буде після 16-го липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі