субота, 24 серпня 2024 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Паша-мерседес загорнувся у ковдру, а росіяни побачили у небі "Паляницю" - найкращі меми тижня
16

Цього тижня користувачі соціальних мереж створили меми про представників російської церкви в Україні.

Gazeta.ua зібрала найцікавіше.

20 серпня Верховна Рада ухвалила закон про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у Російські Федерації. За законом, такі організації мають припинити діяльність в Україні.

24 серпня, у День Незалежності України, президент Володимир Зеленський підписав закон.

"Українське православ'я сьогодні робить крок до визволення від московських чортів", - сказав президент у зверненні.

Також президент повідомив про нове українське озброєння - ракету "Паляниця".

"Наші нові збройні рішення, зокрема і ракета "Паляниця" - це наш реальний спосіб діяти, поки деякі з наших партнерів, на жаль, гальмують із рішеннями. Відбулося перше застосування нашої нової далекобійної зброї. Ми готуємо ще певні потужні рішення, потребуємо не меншої рішучості від партнерів у цих питаннях", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона російської церкви викликала істерику у Ломаченка

18 серпня було завдану удару по комбінату "Кавказ" у Ростовській області РФ, де зберігалися нафтопродукти для російської армії. Там спалахнула масштабна пожежа.

Цього тижня ЗМІ повідомили, що у результаті операції Головного управління розвідки Міністерства оборони України було завдано удару по військовому аеродрому "Саваслейка" у Ніжегородській області РФ.16 серпня там були знищені літак МІГ-31К/И, два літаки Іл-76 і пошкоджено близько п'яти літаків, ймовірно МІГ-31К/И.

Українська армія контролює 1263 кв. км території у Курській області, сказав 20 серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. У минулий четвер головнокомандувач ЗСУ повідомив, що українські війська взяли під контроль ще один населений пункт на Курщині.

Позаторік Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на об'єктах, якими користуються представники церкви Московського патріархату. На території єпархій знайшли російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку ОПЗЖ і методички голови РПЦ Кирила (Володимира Гундяєва).

СБУ повідомила про підозру у виправдовуванні російської збройної агресії колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу Лебідю.

Зараз ви читаєте новину «Паша-мерседес загорнувся у ковдру, а росіяни побачили у небі "Паляницю" - найкращі меми тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі