неділя, 25 серпня 2024 11:34

Мати пілота "Джуса" сіла в кабіну винищувача F-16

Мати пілота "Джуса" сіла в кабіну винищувача F-16
Мати загиблого пілота Андрія Пільщикова посиділа в кабіні літака F-16. Фото: скріншот

Рік тому, 25 серпня 2023-го, під час бойового вильоту пари Л-39 загинули три українських пілоти: В'ячеслав Мінка, Сергій Проказін та Андрій Пільщиков-"Джус".

У роковини трагедії мати "Джуса" Лілія посиділа в кабіні винищувача F-16, надання якого Україні потужно лобіював її син. Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулицю у Києві назвуть на честь льотчика Андрія "Джуса" Пільщикова

Він пригадав, як на церемонії прощання із Андрієм пообіцяв його матері Лілії Олександрівні бодай посидіти в кабіні F-16, "у літаку, на якому так мріяв літати її Андрій".

"І я дотримав свого слова. На жаль, Джус зовсім трохи не дочекався свого відрядження на навчання в Сполучені штати. І сьогодні в кабіні F-16-го сидить його мати. Вона продовжує справу свого сина і зробить усе, щоб наші крила міцніли", - зазначив Олещук.

Авіакатастрофа під Житомиром 25 серпня, у якій згинули українські пілоти, могла статися через зіткнення двох літаків під час розвороту. Про це заявили слідчі Державного бюро розслідувань.

Загалом слідство розглядало три версії ситуації, яка призвела до загибелі трьох пілотів в умовах воєнного стану.

Зараз ви читаєте новину «Мати пілота "Джуса" сіла в кабіну винищувача F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі