середа, 10 липня 2024 20:50

В Україні прискорять видачу повісток

В Україні прискорять видачу повісток
Оператори ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Фото: Facebook.com/Poltavskyi.TCK

Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо зменшення паперового навантаження на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки і централізованого друку повісток.

Про це повідомило Міністерство оборони.

"Відтепер ТЦК зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів, що суттєво спрощує та прискорює процедуру", - сказали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міноборони повідомили, скільки українців оновили військово-облікові дані

Раніше операторам ТЦК доводилося вручну виписувати повістки, що займало багато часу і ресурсів. Тепер цей процес стає централізованим: повістки можна сформувати та роздрукувати за допомогою реєстру "Оберіг", повідомило Міноборони.

Також оператори ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Ці нововведення дозволять зменшити паперове навантаження на ТЦК та оптимізувати процеси військового обліку, підвищивши їхню ефективність, сказали.

"Варто зазначити, що спосіб оповіщення військовозобовʼязаних не змінився – повістки й надалі будуть вручатися особисто або надсилатися засобами пошти", - заявило Міністерство оборони.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

Минулого місяця Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав закон.

18 травня закон набув чинності. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам і резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК, повідомило Міністерство оборони.

Зараз ви читаєте новину «В Україні прискорять видачу повісток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі