неділя, 25 серпня 2024 15:51

"Церкви не можна чіпати": Папа Римський зробив заяву відносно заборони РПЦ в Україні

"Церкви не можна чіпати": Папа Римський зробив заяву відносно заборони РПЦ в Україні
Папа Римський Франциск виступив проти заборони в Україні релігійних організацій, пов'язаних із РФ. Фото: Getty Images

Український закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов'язаних із Росією, начебто забороняє людям молитися в тій церкві, яку вони вважають своєю.

Не можна забороняти жодну церкву. Про це заявив Папа Римський Франциск, якого цитує Vatican News..

Папа висловив "побоювання за свободу", зазначивши, що в Україні, мовляв, "тому, хто хоче, не дозволяється молитися в тому, що він вважає своєю церквою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада прийняла закон про заборону російської церкви в Україні

За його словами, той, хто молиться, не може чинити зло через це. Він закликав не скасовувати "прямо чи опосередковано" жодну християнську церкву.

"Церкви не можна чіпати. Якщо хтось чинить зло проти свого народу, він буде винен у цьому. Тож нехай тим, хто хоче молитися, буде дозволено молитися в тій Церкві, яку вони вважають своєю", - сказав Франциск.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій.

Це дозволить заборонити в Україні діяльність Російської православної церкви (РПЦ) та пов'язаних з нею організацій. Про підписання закону йдеться на сайті Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «"Церкви не можна чіпати": Папа Римський зробив заяву відносно заборони РПЦ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі