неділя, 08 вересня 2024 19:11

Як прискорити роботу смартфона власними силами: сім порад

Як прискорити роботу смартфона власними силами: сім порад
Проблему "гальмування" смартфона можна вирішити самостійно і без глибоких знань про техніку. Фото: Pixabay

Практично будь-який телефон з роками починає гірше працювати і частіше "гальмувати".

Найчастіше причина полягає в забитій пам'яті, адже на смартфоні накопичуються старі фотографії, дані додатків і непотрібні файли. Таку проблему можна вирішити самостійно і без глибоких знань про техніку, пише "УНІАН".

Закривайте непотрібні додатки

Після того, як ви зробили потрібні дії в додатку, не забудьте його закрити. Для цього недостатньо просто вийти в головне меню. Потрібно натиснути кнопку "Огляд" або "Останні" внизу екрана (зазвичай вона має вигляд прямокутника). Потім закрийте непотрібні додатки через хрестик або змахніть вгору.

Якщо цього не зробити, то додаток продовжить працювати у фоновому режимі. Це є дуже частою причиною, чому гальмує телефон і швидко сідає батарея.

Видаліть усе непотрібне

Якщо в смартфоні зайнято понад 90% пам'яті, то він почне сильно гальмувати і швидше нагріватися. Щоб очистити пам'ять, видаліть старі та непотрібні файли, очистіть кеші застосунків та історію браузера, перенесіть фото на SD-карту. Найбільший обсяг пам'яті зазвичай займають відео.

Якщо вам важко самостійно очистити телефон, то встановіть програми на кшталт Clean Master CCleaner. Також можна звернутися по допомогу до сервісного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Введення цих чотирьох символів може привести до збою вашого iPhone: не робіть цього

Перезавантажте телефон

Ця банальна порада часто виявляється корисною. Якщо смартфон довго працює без перезавантаження, то в ньому накопичуються різні помилки та операційні процеси. У деяких випадках вимкнення і ввімкнення пристрою допомагає "обнулити" збої.

Оновіть додатки

Якщо телефон починає зависати після відкриття додатка, то можливо в ньому почали накопичуватися недопрацювання. Щоб їх виправити, оновіть додаток до найновішої версії.

Вимкніть непотрібні функції

Не забувайте вимикати Wi-Fi, мобільний інтернет, геолокацію і Bluetooth, коли не користуєтеся цими функціями. Це не тільки знизить навантаження на телефон, але також заощадить батарею.

Вимкніть режим енергозбереження

Якщо заряд батареї високий, не вмикайте функцію економії енергії. Цей режим значно уповільнює телефон і всі процеси в ньому.

Замініть акумулятор

Кожен акумулятор неминуче зношується і застаріває з часом. Якщо телефону понад 5 років, то практично неможливо уникнути зниження продуктивності та швидкого падіння заряду. Особливо це стосується недорогих моделей. У такій ситуації розумно буде купити інший акумулятор або замінити телефон, якщо вартість батареї дорівнює ціні нового пристрою.

На практиці чимало користувачів смартфонів на Android стикаються з проблемами, коли будильник не спрацьовує.

Проблеми з будильником зазвичай пов'язані з неправильними налаштуваннями, а не зі збоями в роботі програми або системи. Ось кілька найпоширеніших причин.

Зараз ви читаєте новину «Як прискорити роботу смартфона власними силами: сім порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі