пʼятниця, 08 квітня 2022 09:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Ставленик окупантів у Маріуполі забрехався для російського телебачення

Ставленик окупантів у Маріуполі забрехався для російського телебачення
Брехня та маніпуляція вже давно стала невід'ємною частиною життя депутатів ОПЗЖ. Фото: pravda.com.ua

У Маріуполі депутат-зрадник із забороненої проросійської партії ОПЗЖ Костянтин Іващенко дав неправдиве інтерв'ю росіянам стосовно ситуації в місті.

Іващенко стверджує, що в місті залишилося 300 тис. осіб, а до активної фази війни було 600 тис., повідомив 8 квітня радник міського голови Петро Андрющенко у Telegram.

"Брехня на брехні. Розумію, що співучасник вбивства маріупольців вміє рахувати лише вкрадене з Азовобщемашу, але. За даними підрахунку на основі білінгу, проведеного влітку 2021 року, в Маріуполі постійно жило 540 тисяч осіб. На лютий до початку війни в місті залишалося 450 тисяч людей, що також підтверджують отримані данні білінгу мобільних операторів", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти продовжують примусово вивозити дітей із Маріуполя до Росії

У перші дні війни евакуаційними потягами, заходами евакуації та самостійно місто покинули понад 100 тис. осіб. За період блокади через "напівгуманітарні" коридори виїхали ще майже 200 тис. осіб.

Примусово евакуювали з Маріуполя 40 тис. осіб, але динаміка примусової депортації зростає. За офіційними даними, під час блокади загинули ще майже 5 тис. осіб, тож у підсумку в місті залишається від 100 до 130 тис. людей, за попереднім підрахунком.

"Де Костя "Трупожер" - співучасник вбивства маріупольців побачив 300 тисяч людей, сказати важко. Мабуть, у тих самих мріях про владу в місті, де всього 25 відсотків невідновлюваного житлового фонду. Хоча брехня та маніпуляція вже давно стала невід'ємною частиною життя депутатів ОПЗЖ, росіян та їхніх посіпак", - додав Андрющенко.

Депутати забороненої проросійської партії ОПЗЖ у Маріуполі підтримали російських окупантів та виступили інформаторами. Вони не просто підтримали ворога, а фактично коригували обстріли критичної цивільної інфраструктури. Серед депутатів-зрадників - Іващенко.

Зараз ви читаєте новину «Ставленик окупантів у Маріуполі забрехався для російського телебачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі