вівторок, 05 квітня 2022 20:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Депутати ОПЗЖ в Маріуполі коригували вогонь окупантів

Депутати ОПЗЖ в Маріуполі коригували вогонь окупантів
Зруйнована будівля у Маріуполі. Фото: Getty Images

Депутати забороненої проросійської партії ОПЗЖ у Маріуполі підтримали російську окупаційну армію та виступили інформаторами.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

"Маємо переконливі свідчення про злочини колабораціоністів з ОПЗЖ в Маріуполі. Вони не просто підтримали окупантів, а виступали інформаторами ворожої армії та фактично коригували обстріли критичної цивільної інфраструктури.

З перших днів війни окупанти прицільним вогнем знищували об'єкти життєзабезпечення міста. Комунальні підприємства й техніку. Склади з продовольством і медикаментами. Вежі мобільних операторів і лінії електропередачі. Помпові станції та магістральний водопровід із резервного водосховища. Було спалено всі міські автобуси, підготовлені для евакуації населення", - повідомляє міська рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У банках немає грошей, магазини порожні, гуманітарку блокують" - як виживає окупована громада в Запорізькій області

Місце зборів надзвичайного штабу міських служб швидко дискредитувалося і також зазнавало обстрілів через зрадників.

"Виявилося, що саме зрадники-депутати з ОПЗЖ допомогли росіянам швидко паралізувати місто й створити гуманітарну катастрофу. Зараз пособники геноциду в Маріуполі активно сприяють створенню окупаційної адміністрації. Усі матеріали щодо колаборантів вже передали в СБУ. Але вважаємо, що вся країна має знати прізвища покидьків, які допомагали вбивати маріупольців", - також додають у міськраді.

Імена депутатів-зрадників:

- Іващенко Костянтин Володимирович;

- Хаджинов Дмитро Михайлович;

- Хармишев Євген Олександрович;

- Сотнікова Наталя Анатоліївна;

- Карпенко Олена Василівна.

41 добу Маріуполь перебуває в блокаді. Місто цілеспрямовано знищують російські окупанти. За час блокади через безперервні обстріли вбили тисячі мирних людей, а поранених щонайменше втричі більше.

4 квітня в Маріуполі колаборанти з ОПЗЖ "обрали" "міського голову" й "секретаря". Сталося це в приміщенні школи №53. "Головою" став російський агент Костянтин Іващенко. Другого колаборанта - депутата з ОПЗЖ Євгена Хармишева - призначили "секретарем".

Зараз ви читаєте новину «Депутати ОПЗЖ в Маріуполі коригували вогонь окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі