пʼятниця, 23 листопада 2018 13:35

США заступилися за українських в'язнів у Росії

США заступилися за українських в'язнів у Росії
Представник США при ОБСЄ Гаррі Каміан висловив позицію про українських в'язнів. Фото: ukrinform

Росія має звільнити журналіста Романа Сущенка, режисера Олега Сенцова та утримуваного в ОРДО журналіста Станіслава Асєєва.

Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан, пише ukrinform.ua.

"Приєднуємося до представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ та інших у заклику звільнити журналіста українського національного інформаційного агентства Романа Сущенка та українського режисера Олега Сенцова, які є лише 2 із понад 70 українців, незаконно ув'язнених в окупованому Криму та Росії", - сказав Каміан.

Американський дипломат також закликав Росію забезпечити звільнення журналіста проекту Радіо Свобода "Радіо Донбас. Реалії" Станіслава Асєєва, який утримується на території ДНР з червня 2017-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти гинуть на війнах - оприлюднили дані невтішного звіту

Представник США в ОБСЄ наголосив, що Російська Федерація намагається підірвати свободу висловлювання у світі, а незалежна журналістика знаходиться під зростаючим тиском у Росії. Він засудив нещодавні залякування та погрози, спрямовані проти журналістів "Нової газети".

У Києві на Михайлівській площі активісти провели акцію на підтримку українських політв'язнів і полонених, яких утримують бойовики у самоназваних ДНР і ЛНР. На кожному зі 100 стільців була прикріплена табличка з ім'ям одного з українців, яких тримають у в'язницях.

Мистецьку акцію "Порожні стільці" щорічно проводять у всьому світі, цьогоріч в Україні її присвятили політв'язням Кремля і полоненим.

Зараз ви читаєте новину «США заступилися за українських в'язнів у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі